نوغانداری؛ کسب و کاری کوچک با درآمدی بالا
وی گفت: خوشبختانه این طرح با استقبال بینظیر مردم به ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی روبرو شد، به طوری که در فاصله کمتر از بیست روز 300 نفر در آموزشهای تئوری و عملی این شغل خانگی شرکت کردند و همچنان تقاضا برای برگزاری این دوره به ویژه در شهرستانها ادامه دارد.
این تولید کننده کرم ابریشم در استان ادامه داد: با هدف اجرای آزمایشی و کسب تجربه عملی، تاکنون 300 هزار تخم نوغان بین شرکتکنندگانی که در کارگاههای آموزشی حضور داشتند توزیع شد و فرایند پرورش لاروها، تحت نظارت و هدایت کارشناسان دبیرخانه طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی جهاد دانشگاهی در سطح استان در حال انجام است.
قلعه گفت: با توجه به استقبال مطلوب مردم، جدید و بکر بودن این شغل در استان، مساعد بودن شرایط آب و هوایی، آغاز به کار کارخانه در حال تاسیس تبدیل پیله به نخ ابریشم در استان، پیشبینی میشود این حرفه جدید اشتغال قابل توجهی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در استان ایجاد کند.
وی اضافه کرد: حداقل فضای مورد نیاز برای راهاندازی، با حداقل هزینه و امکانات، زود بازده بودن، ارزش افزوده بالا، بازار فروش تضمینی و ریسک پایین را از جمله مزیتهای منحصر به فرد راهاندازی این شغل خانگی برشمرد.
وی ادامه داد: به طور مثال یک بسته تخم نوغان که حاوی حدود 25 هزار تخم بوده وحداکثر قیمت تمام شده آن حدود 10دلار است، تحت حمایت و پشتیبانی مرکز توسعه نوغانداری کشور به صورت یارانهای توزیع میشود، نیازمند حدود 24 متر مربع فضای مسقف بوده که پس از طی شدن 45 تا 50 روز فرایند پرورش، حدود 35 کیلو پیله تَر تولید میکند که با قیمت امروز حداقل دو میلیون و 500 هزار تومان ارزش افزوده آن خواهد بود.
مدیر اجرایی طرح با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان حمایت خود را از طرح نوغانداری و متقاضیان آن اعلام کردهاند، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان عامل توسعه طرح نوغانداری در استان، آماده ارائه خدمات آموزشی و مشاوره شغلی در این زمینه به علاقهمندان خواهد بود.